Band-in-a-Box installation

Band-in-a-Box leveres på dansk til Windows, men ikke til Macintosh.
Pakkerne kan være engelske i visse perioder at året, men vi leverer i så fald et link til at downloade de danske menuer og den danske manual.

Når programmet er installeret, vil det være dansk. Du kan skifte mellem sprogene dansk og engelsk i menupunktet Funkt. > Sprogvalg... eller i den engelske version: Opt. > Language Selection...

1. Installation

Når du sætter DVD'en i, vil der dukke en menu op, hvorfra du kan starte installationen.

Hvis ikke, kan du åbne Windows Stifinder (Windows-tast + E) og klikke på DVD-drevet, eller du kan klikke på UltraPlusPAK-harddisken, hvis du har købt en sådan.

Indholdet vises i ruden til højre.

Dobbeltklik på Setup.exe for at starte installationen.

Installationen for harddisk-versionerne kan variere fra nedenstående. Bl.a. vil du blive bedt om at tage stilling til, om du vil installere hele indholdet af den eksterne harddisk til din PC's interne harddisk, eller om du kun vil installere noget af indholdet og i stedet køre Band-in-a-Box fra den eksterne harddisk.
Det er noget, du kun selv kan beslutte. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder.

Et par klik inde i installationen kommer du til dette vindue:

Det er vigtigt at læse denne tekst, da den rummer vigtige informationer om den installation, du er ved at sætte i gang. Teksten vil se anderledes ud for andre versioner af Band-in-a-Box.

Efter et par klik på [Next] kommer du til denne dialogboks, hvor du bliver du spurgt, hvor du vil installere Band-in-a-Box, RealBand og RealTracks...

 

Hvis du er usikker på, hvad du skal vælge her, så lad installationsprogrammet bestemme.
Der vil typisk stå C:\BB og så videre...

I næste dialogboks kan du vælge hvilke programmer, der skal installeres....

 

Ingen kan vinduet se lidt anderledes ud alt efter hvilken version, du har af Band-in-a-Box.

Klik på [Next] et par gange og vent på at installationen bliver færdig.

Hvis du har en harddiskbaseret version, vil den give dig tre valgmuligheder:

Vælg den mulighed, der passer bedst til dig. Vi anbefaler den første mulighed.

Klik [Næste] et par gange, og vent på at installationen skal blive færdig.

2. Opdatering af harddiskversioner

Hvis du har fået et sæt DVD'er til at opdatere din harddiskbaserede Band-in-a-Box med, så skal du gøre følgende:

  1. Hvis du har brugt mulighed nr. 1 ovenfor, så skal du installere opdateringen på den eksterne harddisk.

  2. Har du brugt den anden mulighed ovenfor, skal du installere selve programmet på den interne harddisk, mens RealTracks og den slags skal installeres på den eksterne harddisk.

  3. Har du brugt den tredje mulighed ovenfor, skal du installere på den interne harddisk, men du kan også installere på den eksterne, så program og RealTracks ligger her, hvis du nogle gange tager din Band-in-a-Box harddisk med dig for at bruge den med en anden maskine.I ovenstående rude har vi valgt at installere opdateringen til den eksterne USB-harddisk.
 

3. Aktivering af Band-in-a-Box

Når du starter Band-in-a-Box første gang, vil du blive bedt om at aktivere programmet.

Klik på [Activate Now] og i næste dialogboks skriver du dit serienummer ind og klikker på [Activate]

4. Flytte Band-in-a-Box til en anden computer

Med version 2014 er Band-in-a-Box blevet kopibeskyttet via nettet.
Når du vælger at aktivere programmet, går en tæller i gang på en server hos producenten.
Herefter kan du " Release" og "Restore" programmet 9 gange.
Du kan sådan set installere Band-in-a-Box på alle de computere, du ønsker, men du kan kun bruge programmet på én computer ad gangen.
Lad os sige, at du har aktiveret programmet på din PC, men nu har købt en ny computer. Før du kasserer din gamle PC eller sælger den, skal du "Release" (frigive) Band-in-a-Box så du efterfølgende kan "Restore" (gendanne) det på den nye computer. Først herefter kan du afinstallere programmet på den gamle computer.

Gå til menuen Hjælp > Activate Band-in-a-Box... > De-Activate Band-in-a-Box...

Denne dialogbox dukker op:

Klik på [Ja] og denne dialogbox vises:

Klik på [Release] og dernæst på [OK] i næste vindue

Du får en bekræftelse på at Band-in-a-Box nu er " Frigivet " fra denne computer, og at det nu kan aktiveres på en ny.

Til sidst meddeles, at det aktuelle program (på den gamle computer) er begrænset i sit funktionsomfang og bl.a. kan det ikke gemme filer.

5. Opdatering til nyeste version

Band-in-a-Box fejlrettes løbende, og du vil altid kunne finde de nyeste, gratis opdateringer (inden for samme versionsnummer) på denne side:

Windows: http://www.pgmusic.com/support_windowsupdates.htm
Macintosh: http://www.pgmusic.com/support_macintoshupdates.htm

Hvis du fx har Band-in-a-Box 2013 til Windows, så kan du hente nyeste version 2013 i Build 366.

6. Danske menuer og manual

Hvis Band-in-a-Box (Windows) starter med engelske menuer, så skal du først prøve, om du kan ændre det til dansk fra menuen Opt. > Language Selection... > [Danish]

Hvis du ikke kan vælge danske menuer, så kontakt os på biab@indigo2.dk, så skal vi sende dig et link til en fil, der installerer de danske menuer og den komplette danske manual.

Ved installation af de danske menuer, vil programmet blive dansk og man vil kunne læse den fulde manual på dansk på skærmen eller printe den ud (små 500 sider).
Desuden indeholder pakken en fuld engelsk manual – evt. med en tillægsmanual, som beskriver ændringerne fra sidste version.

Mac-versionen er ikke oversat til dansk, men den danske manual vil dog kunne bruges til Mac også. Hvis du vil have den danske Windows-manual til brug for Mac, så kontakt os: biab@indigo2.dk

7. MIDI-problemer

Den fejl vi oftest ser, når der ikke er kontakt mellem PC og eksternt keyboard eller andet MIDI-udstyr, er, at man har forbundet kablerne forkert: Ind til ind og ud til ud. Det skal være ud til ind og omvendt. Hvis det ikke virker, så prøv at bytte om på ledningerne.
I menuen Opt. > Mididriver eller på dansk: Funkt. > Midi driver opsætning, det højre vindue (output driver) indstiller du, om du vil spille med lydkortets instrumenter eller med et keyboard eller lydmodul. Hvis du vil bruge lydkortet, skal du vælge en driver, der hedder noget med »Synth«, vil
du bruge et eksternt MIDI-apparat, skal du vælge noget med »Out« eller navnet på dit midi-interface. Indspilning fra et eksternt keyboard kræver også at du vælger noget med navnet på dit midi-interface i den venstre rude (input driver).

8. Anden hjælp

Du kan få hjælp med Band-in-a-Box her:
Meld dig til ind i det danske bruger forum www.pgmusic.com/forums
support@indigo2.dk
www.pgmusic.com/support.htm (engelsk support)