Noder på tablets og smartphone

Mange efterspørger node-app's til iPad og andre tablets, som kan vise noder og afspille noder, så de fx kan bruges i en livesituation, så man slipper for at slæbe alle sine papirnoder med.
Her er nogle af de programmer, som vore kunder har testet og som de anbefaler:

Node app's til iOS (iPad og iPhone)

DeepDish GigBook: Arbejder med PDF-filer. Kører fint sammen med Dropbox. Pris 10 USD.

forScore: Fungerer perfekt med Dropbox og har en masse smarte muligheder: Man kan vælge at vende en halv side ad gangen, man kan sætte siderne op i ønsket rækkefølge, så man ikke behøver at gå tilbage ved repetition, flere forskellige notat muligheder. Det bruger PDF-filer. Pris 10 USD.

Musicjot er et komplet noderedigeringsprogram til 30 USD. Klik og læs en anmeldelse her

MusicReader er i en lidt anden boldgade, da det er et program, der anvender nodeark i PDF-format. De kan ikke redigeres eller afspilles. Til iPad og til Mac- og Windows-computere. Ca. 59 USD.
Producenten har også tilbehør som fodpedaler til at vende sider med.

NotateMe kan bruges til indskrivning og redigering af noder med finger eller tegneredskab på en berøringsfølsom skærm. Noderne kan im- og eksporteres som mxml-filer til fx Sibelius, Finale og PriMus. Pris ca. 335 kr. Der er en gratis NotateMe Now, som kun kan arbejde med ét instrument.

Newzik er en MusicXML reader, der også kan arbejde med PDF-filer og MIDI-filer og tekst.
Noderne fra MXML-filen vises formateret som noder, og der kan synkroniseres til en lyd- eller video-fil til øve-formål. 9 USD.

OnSong læser PDF-filer, dog kan akkorder transponeres. Pris 25 USD.

OveScore kan åbne MusicXML-filer fra fx PriMus, Sibelius og Finale m.fl. Pris 10 USD.

Scorch kan vise, afspille, printe og transponere dine Sibelius-filer. Scorch kan også importere MusicXML filer fra andre nodeprogrammer. 2 USD.

Symphony Pro er et nodeskrivningsprogram til iPad. Det kan importere MusicXML-filer fra Finale, Sibelius og PriMus og også eksportere MusicXML-filer. Pris 20 USD.

unrealBook arbejder med musik som PDF-filer, lige som de fleste andre app's. 9 USD.

Flere app's her: http://appcrawlr.com/ios-apps/best-apps-music-notation
Og her med anbefalinger: http://appadvice.com/appguides/show/Sheet-Music-Readers-For-iPad

Node app's til Android tablets og smartphones

MobileSheets arbejder med nodeark som PDF-filer. Til Android og til Windows styresystem.
Det er til visning af PDF- og JPG-filer. Så man skal altså skrive noderne/teksterne på sin computer og gemme PDF- eller JPG-filer til tabletten.
Programmet består af en app til tabletten og et program til PC'en. Man kan lave sætlister, notater, kategorisere og meget mere. Man kan desuden importere MP3 filer til teksterne/noderne, så man kan høre, hvordan originalen lyder. Pris 50 kr. – findes også i en mindre udgave, der er gratis.

Neuratron NotateMe kan bruges til indskrivning og redigering af noder med finger eller tegneredskab på en berøringsfølsom skærm. Noderne kan im- og eksporteres som mxml-filer til fx Sibelius, Finale og PriMus. Pris ca. 300 kr. Der er en gratis udgave, som kun kan arbejde med ét instrument.

Flere app's her: http://appcrawlr.com/android-apps/best-apps-music-notation

Nodeprogrammer til Windows tablets

Emap: Det danske program Emap ser rigtig godt ud til nodevisning og opsætning af sæt-lister.

MusicReader (læs ovenfor under iPad)

MobileSheets (læs ovenfor under Android)

StaffPad er et anderledes nodeprogram end alle andre på denne side.
Det er et Windows program, og det er beregnet til at køre på Microsoft Surface computere (og andre Windows-maskiner, der bruger en meget avanceret pen til indskrivning af noderne på en trykfølsom skærm. Pris omkring de 50-70 USD på Windows 10 Store
Staffpad er virkelig revolutionerende.

Fodpedaler til sideskift

AirTurn er en fodpedal til nogle af ovenstående programmer.
PageFlip er endnu en fodpedal. Det anbefales at sætte repeat-knappen til off.
Boss FS-6 dual-pedal anbefales.

Filformater

Nodeskrivningsprogrammer bruger deres eget filformat, som sjældent kan bruges i andre programmer, men næsten alle nodeprogrammer kan eks- og importere det universelle node-filformat MusicXML. Det gælder bl.a. Sibelius, Finale og PriMus.

Nogle af nodeprogramemrne til iPad og Android tablets kan åbne XML-filer, og så kan noderne som regel også afspilles og redigeres, transponeres osv.

Andre programmer læser kun PDF-filer, som jo ikke kan afspilles.
Hvis du bare gerne vil have dine noder med ud at spille, og du skal kunne læse dem fra en tablet, så er PDF rigtig fint, og programmerne er billige og kan også tit bruge en fodpedal til sideskifte.

Nodeprogrammer til Mac og Windows

Hvis du har brug for et "almindeligt" nodeskrivningsprogram til din Mac- eller Windows-computer, så klik og læs om Sibelius og Finale eller vores eget, danske program PriMus.


 

 tilbage til Indigo 2's info-sider