Sibelius, nye versioner, nye funktioner

Oversigt over ændringer i nuværende og tidligere versioner af Sibelius.

Nye funktioner i Sibelius 8

...og så skulle det angiveligt blive lettere at aktivere Sibelius og at flytte programmet til en anden computer.

Kommentarer (annotations)
Man kan skrive kommentarer ind i nodearket, hvilket er en stor fordel for nodeskrivere, der arbejder sammen, og det er også fint i undervisning. Kommentarer kan skjules. Der kan skrives med farver.

Det er vanskeligt at skrive (håndskrift) med en mus; så "kommentarer" egner sig bedst til computere og tablets, hvor du kan bruge en pen eller hvis computeren har en berøringsfølsom skærm, så du kan skrive med fingeren.


Klik på billedet og se et stor skærmbillede af funktionen "
Annotate"

Berøringsfølsom skærm
Sibelius 8 kan arbejde med en computer pen.

Højopløselig skærm: Der er support for højopløselige skærme og for multi-touch på berøringsfølsomme skærme, så der kan zoomes ved at knibe med fingrene.
Når alt er rettet til, vil Sibelius fremstå meget pænere og skarpere på en højopløselig skærm.
De fleste ting er i orden, og Keypad og Transport vinduerne er blevet tilpassede, så de fremstår i den rette størrelse også med DPI-skalering.
Klik og se de nye vinduer her: www.sibeliusblog.com/wp-content/uploads/2015/06/keypad-transport.png

Nemmere aktiveringbr> En væsentlig forbedring vil sikkert være, at de nuværende serie numre, System ID, Activation ID og Computer IDd droppes. Det burde blive lettere at arktivere Sibelius.
Man vil kunne bruge Sibelius på en hvilken som helst computer blot ved at logge på sin konto hos producenten.

Sibelius | Cloud Publishing Program
Sibelius får en ny, indbygget måde at publicere musikstykker på.
www.avid.com/US/partners/sibelius-cloud-publishing#overview

Det er allerede en mulighed i Avid's Pro Tools og det kaldes overordnet set for "Avid Everywhere".
Det er programmørerne bag Sibelius, der har udviklet dette koncept, som bl.a. skal gøre det let at sælge noder online.
Potentielle købere skal via din egen hjemside kunne se, afspille, transponere, skifte instrumenter og købe noder fra en almindelig webbrowser.

Tjenesten skal hedde Sibelius | Cloud Publishing, og det erstatter Sibelius Scorch browser plug-in, som stammer helt tilbage fra 2011.

Fremtiden er her  –  download!
Sibelius 8 pakkerne bliver leveret som et enkelt licenskort i dankort-størrelse med et nummer på.
Sibelius skal downloades, da der ikke er DVD'er med i pakken, men de kan købes ved siden af.

Læs om de nye funktioner her: www.avid.com/US/products/Sibelius#Features

Sibelius 7.5 med bedre playback, smart eksport & Timeline

Sibelius 7.5 blev udgivet 1. marts 2014 efter lang tids pause i den ellers faste rutine med en opdatering ca. hvert andet år. Og så var det endda kun en "halv" opdatering.

Sibelius 7.5 er kodet til at give et hurtigere workflow, som skal give dig overskud til at fokusere på den kreative proces og dermed kunne producere flottere nodeark mere effektivt, skriver producenten Avid.

Sibelius 7.0 dropper menuerne

Verdens måske bedste og smarteste nodeprogram er kommet i v.7.0 pr. 1. august 2011 og har fået flere gode og værdifulde forbedringer. Det første, der falder i øjnene, er den nye brugerflade med de mange ikoner øverst i vinduet, som kom med i version 7.0.

Brugerflade

SiSibelius 7 har en ny, enklere brugerflade. De mange vinduer i v. 6 er erstattet af et bånd (ribbon) som løber øverst på skærmen, og som er opdelt i 10 faneblade med hver sine funktioner. Fanebladene er organiseret logisk, så de fra venstre mod højre følger arbejdsprocesserne i oprettelsen af et nyt dokument (klik på billederne og se dem i fuld størrelse).

Sibelius 6 Ribbon

De fleste tastaturgenveje fra v. 6 er bevaret, så du kan fortsat arbejde, som du er vant til.
Læs mere her på engelsk: www.sibelius.com/products/sibelius/7/task_oriented_interface.html

35 GB lydbibliotek

lydbibliotekSibelius 7 har et nyt og meget stort lydbibliotek på 35 GB. Lyd-biblioteket er forbeholdt Sibelius og det indeholder bl.a. klassiske instrumenter fra Avid Orchestra, rock/pop-lyde fra Air Collection og kirkeorgel med op til 27 registre fra Hauptwerk. Sibelius 7 inkl. lyd-biblioteker fylder derfor hele 4 DVD'er. Læs og hør mere her:
www.sibelius.com/products/sibelius/7/professional_sound_library.html

Forbedret grafik

Grafikken er forbedret med OpenType-teknologi på skærmen og mht. håndtering og muligheder.
Sibelius 7 har funktioner, der nærmer sig et egentligt DTP-programs: Tekst og bogstaver kan justeres, reduceres, knibes, roteres m.m., og der er understøttelse af flere grafik-formater.
Sibelius kan linke til eksterne grafikfiler, og Windows-brugere får mulighed for PDF-eksport.
Klik og læs mere!

MusicXML

Har du brug for at udveksle nodefiler med andre nodeprogrammer, så er du nu ikke længere stavnsbundet til Sibelius. Der kan både im- og eksporteres i MusicXML-formatet, der er en international standard for udveksling mellem diverse nodeprogrammer. Sibelius kan nu snakke sammen med vores eget nodeprogram PriMus, hvilket vil være til stor hjælp for mange gymnasielærere.

Speedy Entry

Et af de væsentligste problemer, Finale-brugere har haft med Sibelius, er måden man taster noder ind på. I Sibelius vælger du først nodeværdien og taster eller spiller så tonen, mens det i Finale er omvendt. Med introduktionen af Speedy Entry i Sibelius 7 kan du nu frit vælge rækkefølgen, hvad der utvivlsomt vil gøre overgangen lettere for Finale-brugere. Prisen for at krydsopgradere fra fx Finale er kun 1695 kr.
Læs mere på engelsk: www.sibelius.com/products/sibelius/7/switch_from_finale.html

64-bit Native

Sibelius 7 er verdens første 64-bit Native nodeprogram; det udnytter fuldt ud mulighederne i de nye operativsystemer som Mac OS X Leopard & Lion og Windows 7 i 64-bit.
Læs mere på engelsk her: www.sibelius.com/products/sibelius/7/native_64_but_support.html

Tabbed Document Interface (TDI)

Når du har flere dokumenter åbne ad gangen, har hvert af dem nu sit eget faneblad (tab), ligesom i moderne browsere. Det gør det lettere og mere overskueligt at finde rundt.

Småt, men godt nyt

MixerBruger du Sibelius på en bærbar computer, vil det glæde dig, at programmet nu er optimeret til laptops og andre 1-skærms systemer.

Desuden er mixeren redesignet, så den nu også ligner en mixer.

En anden ny feature er "Sticky Lines" og "Sticky Tuplets": Er du ved at indtaste noder i Step-Time input, forlænger Sibelius automatisk linjen inkl. buer m.m., og du kan automatisk "skrive" længere sekvenser af trioler m.m., lige som Sibelius 7 husker skærmlayoutet for hver enkelt fil.
Læs mere her på engelsk: www.sibelius.com/products/sibelius/7/single_monitor_use.html


Tilbage til Indigo 2's produkter