Spørgsmål og svar – (FAQ)

Hvis nedenstående ikke besvarer dit spørgsmål, så kontakt os på emindigo2.dk

iPad / iPhone versionen

EarMaster Pro til enkeltpersoner leveres kun til Windows og Macintosh operativsystem.
iPad-/iPhone-versionen fås kun i forbindelse med Cloud-licenser.

Der er ingen lyd

Gå til menuen Indstillinger > MIDI enheder. Her kan du vælge mellem forskellige Midi ud enheder. Vælg én fra listen, og tryk på [Spil-knappen]. Hvis dette ikke frembringer nogen lyd, så vælg en anden enhed fra listen til du finder én, som virker. Bedst er FluidR3 GM.

MIDI IND fungerer ikke

Gå til menuen Indstillinger > MIDI enheder. Her kan du vælge en MIDI ind driver. Hvis du ikke har noget MIDI-udstyr tilsluttet, vil der ikke kunne vælges noget.

Kan børn anvende EarMaster?

Øvelserne i Interval sammenligning og Rytme imitation kan anvendes uden at man kan læse og uden at man kan læse noder. Når du bruger Rytme imitation, anbefaler vi at du fjerne fluebenet ud for "klap rytme med metronom" i menuen "Øvelsesindstillinger", da det kan være svært for et barn at følge en metronom samtidig med at det starter på det rette tidspunkt.
Resten af øvelsesområderne i EarMaster forudsætter at du enten kan læse noder eller bogstaver, men med hjælp fra en voksen, kan alle øvelserne bruges til at lære et barn rytme noder og til at udvikle dets musikalske øre.

Lyden er forsinket

Hvis du vælger enheden "FluidR3 GM EarMaster", så vil der kun være en minimal forsinkelse på måske 20-40 ms, og lydene er oven i købet gode. Vælg FluidR3 i menuen Indstillinger > MIDI-enheder

Alternativt kan du inde i rytmeøvelserne klikke på de tre streger i øverste højre hjørne og indstille, at du vil have "Lydløst input".
Så bliver du ikke generet af lyden fra højttalerne, som jo altid vil være lidt er forsinket i forhold til dit slag på mellemrumstangenten.
I stedet hører du den lyd, det faktisk giver, når du slår (forholdsvist hårdt) på tangenten.

Man kan også vælge mikrofon som input og klappe rytmen. Så er der heller ingen forsinkelse.

Hent ældre versioner af EarMaster

Her er ældre versioner af EarMaster: www.earmaster.com/downloads/previous-versions.html