Guitar Pro 8

"A complete workshop for guitarists at an affordable price", skrev Guitar World

Guitar Pro har fokus på tabulatur og noder for guitar, bas og andre instrumenter med gribebræt, men det er også fremragende til alle andre instrumenter, så du kan også arbejde med større partiturer.

Det er fantastisk let at bruge, og da fil-formatet har enorm udbredelse, er Guitar Pro måske det program, der bruges af flest guitarister i hele verden.

Det er også muligt at redigere i flere stemmer/instrumenter i et helt orkesterpartitur, og der er inkluderet en super realistisk audio engine, der gengiver instrumenterne helt naturtro.

Guitar Pro kører på både Windows og Macintosh.

Pris kun 575 kr.  som download.

BRUGERFLADE

Brugerfladen er optimeret til den bedste visning af dit stykke og giver samtidig direkte adgang til alle de værktøjspaletter, du har brug for i redigeringen, i lydsætningen og for at spille dit instrument.

Sammensæt din brugerflade med skærm- eller side-visning, horisontal eller vertikal scroll, monotrack, multitrack, og fuld-skærms modus og med 25-800% zoom.

REDIGERING

I venstre panel har du alle de værktøjer, du har brug for til at oprette og redigerer noder – lige ved hånden. Hurtigt og smertefrit sætter du noder ind fra keyboardet med de mange shortcuts, eller med musen eller et MIDI-instrument.

Adgang til alle symboler og effekter
Guitar Pro tilføjer alle mulige musiksymboler til dit partitur, naturligvis især dem, der er specifikke for guitar og andre instrumenter med gribebræt.

 
Design modus
lader bl.a. dig justere takt-størrelserne manuelt.

 

Tilpas partituret
Ud fra klassiske- eller jazz-styles kan du sætte forskellige parametre og konfigurere udseendet af dit partitur nøjagtigt, som du ønsker det og lave udskrifter i professionel standard. 

Tabulatur og standard notation
Begge typer af notation er forbundet med hinanden i perfekt synkronisering: de noder, du skriver ind i den ene notationstype, afspejles øjeblikkelig i den anden.


Elementer, der kan indgå i partituret
Dynamik, forslagsnode, staccato, fade in, venstre- og  højre-hånds fingersætning, brush, pick strokes, ghost note, betonede noder, muffled note, let ring, harmonics, tapping, slap, hammer-on / pull-off, bend, vibrato-arm, slides, vibrato, wide vibrato, trille, tremolo picking, palm mute, flertaktspauser, dobbelt punktering, n-toler, fermater, dobbelt (løse) fortegn, venstrehånds tapping, rasgueado, arpeggio, rytmisk "slash" notation, forsiringer, udvidet barré…; og selvfølgelig tekst, sangtekst og akkord-diagrammer.

AUDIO

Guitar Pro er også en yderst kompetent afspiller, som hjælper dig med at komponere eller med at lære et stykke.

RSE: realistic audio playback
Realistic Sound Engine teknologien har realistisk klingende studiooptagelser af instrumenter, såvel som af en mængde effekt-moduleringer, der er resultatet af mange års forskning.

Du har adgang til over hundrede lydbanker og mere end 50 effektpedaler og forstærkere. Vi har inkluderet mange presets for alle stilarter og du kan også selv konfigurere dine egne effekt-kæder. Du kan lave mastering på det endelige resultat med en kompressor-limiter, en rumklang og en 10-spors equalizer. Du kan også lytte til partituret med MIDI-lyde.

Optimerede playback muligheder
Under playback scroller partituret automatisk fremad, og en fremhævet markør viser dig hele tiden hvilke noder, der spilles. Du kan justere tempo og afspille hele stykket eller dele deraf i et loop. Speed Træneren spiller enhver del af partituret i loop med progressiv acceleration. Dette er meget praktisk, når du vil øve en solo eller et indviklet guitar riff!
Alle de guitar-specifikke effekter (fx bend, slide, ghost notes osv.) spejles ind under afspilningen, såvel som de forskellige mulige spillestile – fx pickstroking, fingerpicking eller slapping. (Klik og se video'en)

Forbedret håndtering af Automatik
I et nyt vindue kan du finindstille og tilpasse ændringer i volume, tempo og panorering, som det skal lyde under afspilningen. Du får et hurtigt, grafisk overblik over ænderingerne over hele stykkest længde.
Klik på billedet og se det i stor størrelse!
 

Lyt til Guitar Pro's RSE instrumentlydeSoundboard, Global Visning
Guitar Pro's Soundboard kan justere volume, panorere og lægge semi-parametrisk EQ på hvert enkelt spor. Her kan du også mute et eller flere spor og vælge at skjule dem eller vise dem igen. Det er det ideelle værktøj, når du vil spille sammen med Guitar Pro.
Global Visning giver dig et simplificeret, syntetisk overblik over partituret og dermed er det lettere at orientere sig og flytte omkring i partituret. Du kan definere forskellige sektioner i partituret som fx Intro, Vers eller Kor.


I nedenstående lydeksempler afspilles et kort musikstykke med Guitar Pro's RSE-instrumentlyde.
Det er importeret i Sibelius og afspillet med henholdsvis Sibelius Sounds og en god SoundFont.

  Guitar Pro's instrumentlyde
  Sibelius Sounds
  FluidR3GM SoundFont

VÆRKTØJ

Guitar Pro er en rendyrket workshop for guitarister: akkord- og skala-biblioteker, tuner, metronom, virtuelle gribebrætter og tangenter.
Alle disse værktøjer kan bruges med alle instrumenter med gribebræt og 4-8 strenge.

Diagram generator
Søg en hvilken som helst akkord i enhver stemning, og Guitar Pro viser dig alle de mulige fingerpositioner. Tegn et akkord-diagram med klik på gitteret, og Guitar Pro viser alle de mulige navne for akkorden.

Skala redskabet
Skala redskabet åbner en stor samling af skalaer fra den mest almindelige til den mest eksotiske, så du kan studere dem og lytte til dem. Enhver skala kan vises på gribebræt eller tangenter som en hjælp for dig, når du skriver din sang. Med søgefunktionen finder du hurtigt den skala, som bruges i hele eller dele af partituret.

MIDI- og digital-tuner
Den digitale tuner stemmer din guitar via en mikrofon eller via instrument-indgangen på et audiointerface. Du kan også bare stemme din guitar via gehør, streng for streng, med MIDI-tuneren. Tuneren fungerer med alle stemninger.

Virtuelt gribebræt og keyboard
Det virtuelle gribebræt og keyboard er beregnet til at hjælpe dig med at se noderne fra partituret eller til at indføre noder i partituret. De kan vise dig noderne på det aktuelle taktslag, såvel som noderne i det næste slag, i hele takten eller endda fra den skala, du har valgt. Det er uundværlige redskaber, hvis du er begynder, eller hvis du vil indsætte noder med musen. Kan ændres til venstrehåndede.

FIL-DELING

I kraft af at Guitar Pro's fil-format er blevet en standard på Internettet, får du adgang til 10-tusindvis af kendte musikstykker på mange hjemsider (fil-formaterne *.gtp, *.gp3, *.gp4, *.gp5 og *.gpx).
Vælg "Tabulatur, gratis sange" fra menuen i venstre margin.

MIDI Import/Eksport
Guitar Pro udregner og optimerer hver nodes position på gribe-brættet, så det bliver så let for dig at spille som muligt. Tabulaturet kan eksporteres som MIDI, så det kan bruges i andre programmer.
MusicXML Import/Eksport
Stort set alle nodeprogrammer kan bruge MusicXML-filer. Guitar Pro 6 kan udveksle filer med fx Sibelius, Finale, PriMus og mange andre programmer via MusicXML-filformatet.
Audio Eksport
Gem som WAV (til fx CD-brænding), MP3, FLAC, AIFF og Ogg fil-formater.
PNG Eksport
Eksportér som billede, og brug dine noder i andre programmer som fx Word Til pædagogiske formål og til under-visningsmateriale.
PDF Export
Alle computere kan åbne PDF-filer.
 

Her er Guitar Pro's egne professionelle indspilninger/indtastninger af sange: mySongBook

Sangene koster fra 2 EUR eller ca. 15 kr. pr. stk.
Der er også en fordelagtig abonnementsordning.

Klik på billedet og hør Santana's "Oye como va" spillet af Guitar Pro.

Guitar Pro er nok det nodeprogram, der spiller mest musikalsk.

Alle Guitar Pro sange kan for øvrigt også åbnes af vores eget, danske nodeprogram PriMus.

Guitar Pro er et komplet nodeskrivnings- og akkompagnements- og øveprogram målrettet guitarister og bassister.
Rigtig mange bruger det til at indstudere kendte sange med.
 

Her er nogle få sange, som jeg faldt over på mySongBook:

Pink Floyd: Another brick in the wall (part I), Another brick in the wall (part II) Eagles: Hotel California, The Roling Stones: Brown Sugar, Paint it black Jimi Hendrix: Hey Joe, Michael Jackson: Beat it
Led Zeppelin: Stairways to heaven, Dire Straits: Lady Writer, Brothers in arms

Du kan finde full scores, soloer i lette, mellem el. svære udgaver, akustiske versioner, live- eller studie-versioner m.m.

PRISER
Guitar Pro 8 til Windows og Mac Fuld version
Guitar Pro 8 som download 575,-

Mistet dine gamle Guitar Pro koder? Klik og få dine koder tilsendt.

Minimumskrav

Windows

 • Windows 8, 10, 11
 • Internet forbindelse til aktivering
 • minimum Dual-core processor
 • 4 GB RAM
 • Lydkort
 • 2 GB fri plads på harddisken
 • 1024 x 768 pix monitor eller større
          

macOS

 • Mac OS X 10.13 eller senere
 •  Internet forbindelse til aktivering
 • minimum Dual-core processor
 • 4 GB RAM
 • 2 GB fri plads på harddisken
 • 1024 x 768 pix monitor eller større
     

Tekniske specifikationer

Egenskaber

Brugerflade

Redigering

Udskrift

Lyd

Eksport

Import

Diverse

© 2023 Indigo 2
Tilbage til Guitar Pro 7 siderne