iOS node-app's (iPad og iPhone)

* Programmer mærket med en stjerne kan også skrive og redigere noder.

forScore er en nodeviser til PDF-filer, der fungerer godt med Dropbox, Google Drive, OneBox m.fl. Mange smarte funktioner: Man kan vælge at vende en halv side ad gangen, man kan sætte siderne op i ønsket rækkefølge, så man ikke behøver at gå tilbage ved repetition, flere forskellige notat muligheder osv. Pris 10 USD. Oversat til dansk. Klik og læs en anmeldelse!

MusicReader PDF kan vise nodeark i PDF-format. De kan ikke redigeres eller afspilles. Til iPad og til Mac- og Windows-computere. Ca. 59 USD.
Producenten har også fodpedaler til at vende sider med.

Newzik er en MusicXML reader, der også kan vise PDF-filer og importere MIDI-filer og tekst.
Noderne fra MXML-filen vises formateret som noder, og der kan synkroniseres til en lyd- eller video-fil til øve-formål. 10 USD. Klik og læs en anmeldelse!

* Notion Mobile er en gratis udgave af PreSonus nodeprogrammet Notion. Hent det til:
iPad og iPhone, og til Android smartphone og ChromeBook.

* StaffPad er et nodeskrivningsprogram med et fuldt funktionsomfang til at skrive og redigere noder. Du skriver noderne ind med en trykfølsom pen som fx. Apple Pencil; præcis som du ville gøre det på papir. Programmet kan også lytte til dit klaverspil og lave det, du spiller, om til noder i realtime. Alle moderne iPads og Windows computere med en aktiv pen og trykfølsom skærm kan bruges. Microsoft Surface computere anbefales.
Læs en anmeldelse: www.scoringnotes.com/reviews/staffpad-for-ipad
Pris ca. 700 kr. på Apples App Store. og på Microsoft Store.

* Symphony Pro er et nodeskrivningsprogram til iPad. Det kan importere MusicXML-filer fra Finale, Sibelius og PriMus og også eksportere MusicXML-filer. Pris 30 USD.

Dorico og Sibelius kan hentes i mindre, gratis udgaver på Apple App Store:
Dorico: https://apps.apple.com/dk/app/dorico-compose-music/id1556625090
Sibelius: https://apps.apple.com/dk/app/sibelius/id1503221259

MobileSheets arbejder med nodeark som PDF-filer. Til iOS, Android og til Windows styresystem.
Det er til visning af PDF- og JPG-filer. Så man skal altså skrive noderne/teksterne på sin computer og gemme PDF- eller JPG-filer til tabletten.
Programmet består af en app til tabletten og et program til PC'en. Man kan lave sætlister, notater, kategorisere og meget mere. Man kan desuden importere MP3 filer til teksterne/noderne, så man kan høre, hvordan originalen lyder. Pris 50 kr. – findes også i en mindre udgave, der er gratis.

* NotateMe kan skrive og redigere noder med finger eller tegneredskab på en berøringsfølsom skærm. Noderne kan im- og eksporteres som MusicXML-filer til fx Dorico, Sibelius, Finale og PriMus.
Den medfølgende PhotoScore nodescanner, kan tage et billeder af et nodeark og lave dem om til noder, der efterfølgende kan redigeres, afspilles, eksporteres osv.
NotateMe koster godt 300 kr.

Der er en gratis NotateMe Now, som kun kan arbejde med ét instrument. Klik på "NotateMe Now" i venstre margin under "Nodescanning", for at læse mere på dansk.

Android node-app's (smartphone og ChromeBook)

MobileSheets læs mere ovenfor under iOS node-app's.

MusicReader (læs ovenfor under iOS node-app's)

* NotateMe læs mere ovenfor under iOS node-app's.

* Notion Mobile, læs mere ovenfor under iOS node-app's.

Windows nodeprogrammer (tablet og PC)

MusicReader (læs ovenfor under iOS node-app's)

MobileSheets (læs ovenfor under iOS node-app's)

* StaffPad (læs ovenfor under iOS node-app's)

Fodpedaler til sideskift

AirTurn er en fodpedal til nogle af ovenstående programmer.
Køb den hos www.stepnote.dk
PageFlip er endnu en fodpedal. Det anbefales at sætte repeat-knappen til off.

Filformater

Nodeskrivningsprogrammer bruger deres eget filformat, som sjældent kan bruges i andre programmer, men næsten alle nodeprogrammer kan eks- og importere det universelle node-filformat MusicXML. Det gælder bl.a. Dorico, Sibelius, Finale og PriMus.

Nogle af nodeprogrammerne til iPad og Android tablets kan åbne XML-filer, og så kan noderne som regel også afspilles og redigeres, transponeres osv.

Andre programmer læser kun PDF-filer, som jo ikke kan afspilles.
Hvis du bare gerne vil have dine noder med ud at spille, og du skal kunne læse dem fra en tablet, så er PDF rigtig fint, og programmerne er billige og kan også tit bruge en fodpedal til sideskifte.

Nodeprogrammer til Mac og Windows

Hvis du har brug for et nodeskrivningsprogram til din Mac- eller Windows-computer, så klik og læs om Dorico, Sibelius, Finale eller vores eget, danske program PriMus.

  

 tilbage til Indigo 2's node-sider