Sibelius | Cloud Sharing

Deling af noder er blevet meget lettere med introduktionen af Cloud Sharing i Sibelius, og det kan godt gå hen og blive et hit blandt musikskolelærere, som nu meget nemt kan dele noder ud til eleverne, der kan se og lytte til noderne på computer, iPad / tablet og smartphone.

Publicér dine nodeark

I Sibelius | Ultimate kan du dele et ubegrænset antal arrangementer (dog max. 1 GB data, hvilket nok svarer til 200-400 større og mindre arrangementer).
Sibelius (hed tidl. First) kan maksimalt dele 20 arrangementer.
Man kan købe 20 GB ekstra plads for 49 EUR om året.

Det er det komplette musikstykke, der deles, og indtil videre er det ikke muligt for modtagerne at trække enkeltstemmer ud; i stedet må du selv publicere den enkelte stemme, hvis du har brug for det.

Der skal kun et enkelt klik til, for at dele et musikstykke med andre:

Klik på Share øverst til højre i Sibelius for at udgive dit musikstykke (fanebladet "Home")

Push "opfrisker" stykket på Nettet, hvis du har lavet ændringer siden udgivelsen.

Klik på "pil-ned" lige under "Share" for at få flere muligheder:

Cloud Sharing: Under Share-knappen er der et punkt, som hedder Cloud Sharing, og lige til højre for dette er der en lille pil ned til højre, som du kan klikke på for at få vist en liste over alle de musikstykker, som du har delt.

Klik her og se, hvordan det ser ud!
 

Når du ser noderne online i browseren, vil du bemærke en transpose- og en print-knap, men de bliver først aktive i en senere version af Cloud Sharing.

Her er et musikstykke, hvor visning og afspilning er integreret i denne hjemside: